Is dit een groot koopteken voor cryptocurrencies?

In wat een teken van blijvende kracht in de crypto-industrie zou kunnen zijn, verlaten leidinggevenden van gevestigde technische giganten hun bedrijf en sluiten zich aan bij start-ups met cryptocurrency.

In deze video van “The Virtual Opportunities Show”, opgenomen op 21 december, bespreken Fool-bijdragers Asit Sharma en Demitri Kalogeropoulos de trend en waarom het meer investeerders zou kunnen overtuigen om in de wereld van digitale activa te kopen.

Moet u nu $ 1.000 in Twitter, Inc. investeren?

Ons bekroonde analistenteam heeft zojuist onthuld wat volgens hen de 10 beste aandelen zijn die beleggers nu kunnen kopen… en Twitter, Inc. was daar niet een van.

De online beleggingsdienst die ze al bijna twee decennia runnen, Motley Fool Stock Advisor, heeft de aandelenmarkt met meer dan 4x verslagen.* En op dit moment denken ze dat er 10 aandelen zijn die betere koopjes zijn.

Demitri Kalogeropoulos: Gisteren had The New York Times een interessant artikel over cryptocurrencies. De kop is “The New Get-Rich-Faster Job in Silicon Valley: Crypto Start-Ups.” De kleine flaptekst hier gaat over technologie. Tech executives en ingenieurs verlaten [Alphabet’s] Google; Meta [Platforms], dat was Facebook; Amazon en andere grote bedrijven, omdat ze zeggen dat het een kans is die maar één keer in een generatie bestaat met crypto. Nu ging ik in op dit artikel — crypto heeft niet zo mijn interesse gewekt.

Er zijn veel redenen waarom ik er vanaf blijf. Het is moeilijk te begrijpen. Het zit zeker in die te harde stapel voor mij. Crypto daytrading tips vind je online. Het heeft geen grote geschiedenis. Veel van deze cryptocurrencies in termen van wat hun waarde is, het gaat allemaal om het potentieel, dus een zeer speculatieve benadering. Het is een heleboel dingen die ik niet de neiging om te doen, spring in met beleggen. Het belangrijkste is dat het deze vette, hypy energie om zich heen heeft. Je zou kunnen zeggen, het is net als wanneer iemand die ik in de echte wereld ken, leert dat ik voor The Motley Fool schrijf of over aandelen schrijf. Hun eerste vraag is altijd: “Welke cryptocurrencies moet ik kopen of —?”

 

Asit Sharma: — Het is oneerlijk, Demitri. Ze verwachten dat je een expert bent.

Demitri Kalogeropoulos: Precies, wat ik zeker niet ben. Maar dit artikel wekte mijn interesse een beetje in termen van het verdraaien van dat idee. Kortom, het schetst een hele reeks verschillende grote leidinggevenden bij een aantal van deze bedrijven. We weten dat het enige grote voorbeeld de laatste tijd de CEO van Square [nu Block] was die opzij stapte om meer in crypto te doen, betrokken te raken bij meer crypto. Nee sorry. Ja, Twitter. Jack Dorsey treedt terug als CEO om meer tijd te besteden aan cryptocurrency en Web3efforts en dat soort dingen. Er zijn grote voorbeelden van high executives in veel van deze gebieden die dat ook doen. Maar waar dit artikel over gaat, zo is het nog niet, het lijkt wel een betaaldag.

 

Er is een element in termen van veel geld, een follow-the-money-situatie, omdat sommige van deze leidinggevenden heel snel betaald kunnen worden in deze start-ups die met crypto te maken hebben, omdat ze een groot deel van hun compensatiepakketten die in deze cryptocurrencies komen die heel snel kunnen worden geliquideerd. Terwijl als je in de begindagen van Amazon een start-up ingaat, je die slopende 80 uur per week of wat dan ook moest werken gedurende hoeveel jaar voordat je aandelen definitief werden en zo.

Er is zeker dat financiële element. Maar het artikel spreekt ook over de oprechte opwinding die veel van deze leidinggevenden, en van wie ik veel respecteer voor hun mening, duidelijk maakt dat hoewel geld een nuttige reden is voor deze uittocht, het lijkt alsof een groter deel daarvan is dat deze mensen die zeer ervaren zijn en veel begrip hebben in de technische wereld, zijn oprecht enthousiast over het bouwen van iets met deze technologieën, en ze zijn super enthousiast over wat er de komende vijf jaar gaat gebeuren. En daar willen ze echt op de begane grond van zijn. Dat hielp me een beetje op te warmen voor het hele cryptocurrency-idee. Ik moet er nog heel veel over leren, maar er is duidelijk wat opwinding. En het is niet alleen bij particuliere beleggers, die begrijpen dat er veel opwinding is van zeer innovatieve mensen.

 

Interesse

Asit Sharma: Het is interessant. Ik bedoel, Demitri, zowel jij als ik hebben jaren in de consumptiegoederensector gewerkt. We snijden onze tanden in bedrijven die heel langzaam groeien. We hebben geleerd sceptisch te staan ​​tegenover regelingen om snel rijk te worden op de investeringsmarkt. In de loop der jaren zijn we allebei enthousiast geworden over technologieaandelen en lichtere kapitaalmodellen. We volgen een aantal van die bedrijven, en ik denk dat het twee kenmerken zijn van een doorgewinterde belegger in wat u zojuist zei. Een daarvan is een snelle scepsis wanneer er veel hype is rond technologie, maar dan ook bereidheid – bereidheid wanneer je enkele tekenen ziet om echt te beginnenom erover na te denken en dan open te staan ​​voor het concept, wat ik erg leuk vind aan waar je ons net doorheen hebt geleid.

Omdat ik denk dat dit voor veel mensen een van de aarzelingen is om digitale activa te exporteren, is dat hun grootste uitdrukking in de echte wereld cryptovaluta is. populaire crypto om te kopen vind je ook online. De grootste uitdrukking, althans, de mindshare van cryptocurrencies, is vaak de grote gehypte meme-munt van de dag. Als je dat als de grootste versterking van het potentieel van de technologie hebt, willen velen van ons gewoon de andere kant op rennen. Lange tijd was ik op dezelfde manier. Ik had in 2017 gedobbeld met het kopen van cryptocurrencies, kwam een ​​beetje terug in 2019, kocht een beetje meer in 2020 en probeerde toen geleidelijk meer hierover te leren. Maar ik zoek ook naar een aantal gegronde signalen dat de technologie zelf die aan veel van de hype ten grondslag ligt, bruikbaar is in de echte wereld.

Ik denk dat dit een van die uitdrukkingen is waarin je mensen ziet die behoorlijk ervaren zijn in de financiële wereld of werken op het snijvlak van technologie en financiën — dus software-ingenieurs — massaal beginnen over te stappen op nieuwe technologie. We moeten zeggen dat dit geen sukkels zijn. Dit zijn zeer geavanceerde mensen. Als je erover nadenkt, lok je een software-engineer weg van een bedrijf als Google, die de mogelijke vergoeding van die software-engineer in contanten plus aandelen in de loop der jaren in de honderdduizenden dollars kent.

 

Er moet in veel gevallen een overtuigende technologie zijn voor die persoon die veel betere technologie heeft dan jij of ik om te zeggen: “Ok, ja, ik ga met jullie mee en ik stem ermee in om gedeeltelijk betaald te worden in uw cryptogeld.” Sommige zeer slimme mensen onderzoeken dit en zien het potentieel daar.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.